Kindermassage

In juli 2017 heb ik mijn diploma voor Holistisch kindercoach behaald. Eén van mijn expertises is kindermassage.

Masseren is goed voor alle kinderen. Vooral onrustige en gevoelige kinderen hebben er veel baat bij.

Gedurende de dag krijgen kinderen veel indrukken binnen, zowel op school, thuis of bij hun sportclub. Soms is het moeilijk om al deze indrukken een plekje te geven of los te kunnen laten. Een massage is een uitstekend hulpmiddel om rust te creëren, waardoor de indrukken beter verwerkt kunnen worden. Kinderen blijken hierdoor beter te leren, te groeien en te slapen.

De holistische kindermassage is opgebouwd uit drie onderdelen:

Hoofdmassage:
Via het hoofd komen prikkels binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat nieuwe indrukken en informatie te verwerken. Wanneer het hoofd ‘vol’ zit werkt een massage goed. De vertraagde, herhalende bewegingen van deze hoofdmassage zorgt ervoor dat de kinderen geheel tot rust komen.

Buikmassage:
De buik is de plek waar voeding en emoties worden verwerkt. Bij teveel aan indrukken kan een kind last krijgen van bijvoorbeeld buikpijn, obstipatie, diarree, hoofdpijn of bedplassen. Buikmassage stimuleert “het verwerken van emoties” en heeft als doel om ontspanning te brengen in de buik.

Voetmassage:
Op de voeten zitten alle reflexzones van het gehele lichaam, hier komt alles samen. De tenen corresponderen bijvoorbeeld met het hoofd. Wanneer je de tenen zachtjes masseert, kan het hoofd tot rust komen en worden hoofdpijnklachten minder. Daarnaast zorgt de voetmassage ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komt en worden emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd. Voeten verbinden ons met de aarde. Voetmassage is een prima hulpmiddel om jouw kind weer met beide benen op de grond te zetten.

Extra informatie:
De kindermassage is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. De massage duurt 30 tot 40 minuten. Tijdens de massage dient een ouder aanwezig te zijn in de praktijk.

Wilt u een afspraak maken om uw kind te laten masseren in de praktijk kunt u contact op nemen met het telefoonnummer 06 28 600 581, per mail naar info@praktijk-imke.nl of via het contactformulier.

Naar het contactformulier

 

 

Deel deze pagina